All about Lemon

photo3-c

Τα τελευταία 13 χρόνια μυρίζει λεμόνι στη Νέα Ερυθραία.

Εκεί συναντήσαμε τη Γιώτα και το Νίκο Τζαφέρη, ιδιοκτήτες του bistrot και όχι μόνο «all about LEMON» και μας μίλησαν για την επιτυχία της επιχείρησης.

Λοιπόν; All about LEMON; Πως σας προέκυψε;

Η ιδέα προέκυψε από τη λέμον πάι, μία οικογενειακή συνταγή και ένα “μπελαλίδικο γλυκό”, που πάντα ετοίμαζα στο σπίτι, κατά γενική απαίτηση, όταν είχαμε τραπέζι φίλους ή την οικογένεια.

Και έτσι μπήκε η σκέψη να  ανοίξω ένα μαγαζί που να έχει σπεσιαλιτέ τη λέμον πάϊ, ένα μοναδικό γλυκό και που ο πελάτης θα έκανε πολλά χιλιόμετρα για να το αγοράσει, αλλά θα άξιζε τον κόπο, γιατί θα ήταν εξαιρετικό.

Μετά, πήραμε την κεντρική ιδέα, την λέμον πάϊ και την πήγαμε ένα βήμα πιο πέρα. Λέμον πάϊ, λεμόνι, φρούτο ελληνικό, ευεργετικό για τον οργανισμό μας, πλούσιο σε βιταμίνη C, με πολλές χρήσεις στην καθημερινή μας διατροφή, τόσο σε γλυκά όσο και σε αλμυρά.  Δημιουργήσαμε  λοιπόν ένα χώρο φωτεινό, μυρωδάτο, αφιερωμένο στους λάτρεις του λεμονιού, όπου πέρα από τα λεμονογλυκά κάποιος θα έβρισκε και αντικείμενα-δώρα με θέμα το λεμόνι (κεραμικά, τραπεζομάντηλα, κλπ).

Γιώτα και ζαχαροπλαστική…… Πως δημιουργήθηκε αυτή η σχέση;

Δημιουργήθηκε μετά το άνοιγμα του All about Lemon. Μέχρι τότε πάντως, ασχολιόμουν ερασιτεχνικά με την ζαχαροπλαστική και πάρα πολύ με την μαγειρική. Γενικά αν δεν αγαπάς να ασχολείσαι με την κουζίνα και να έχεις μεράκι σε αυτό που κάνεις, αλλά και φαντασία, είναι πολύ δύσκολο να επιτύχεις επαγγελματικά.

Πως εμπνέονται οι συνταγές; Πόσο εύκολο είναι κάτι τέτοιο;

Κάποιες είναι οικογενειακές, άλλες δημιουργούνται από διάβασμα πολλών εξειδικευμένων περιοδικών, σερφάροντας σε blogs των pastry chefs.

Πολλές φορές είναι και οι ίδιοι οι πελάτες που μας οδηγούν στην δημιουργία ενός καινούργιου γλυκού, όταν έχουν μια συγκεκριμένη επιθυμία. Σε όλες τις περιπτώσεις πάντως γίνονται συνεχώς δοκιμές στο εργαστήριό μας, ώστε να επιτύχουμε ένα τέλειο αποτέλεσμα, όχι απλά αποδεκτό.



Τι υλικά χρησιμοποιείτε;

Φρέσκο βούτυρο, αλεύρι, ζάχαρη, φρέσκα λεμόνια και αυγά. Υλικά που έχουμε στο σπίτι μας, γι΄αυτό και τα γλυκά μας είναι όλα σπιτικά, δεν χρησιμοποιούμε καθόλου έτοιμα μείγματα ή σκόνες.

Ετσι τα προϊόντα μας – επειδή δεν έχουν συντηρητικά- έχουν πολύ μικρή διάρκεια ζωής.

 Ποιός είναι ο πρωταγωνιστής της γεύσης;

Η λέμον πάϊ φυσικά και δεύτερο best seller ο κορμός πάβλοβα με κρέμα λεμονιού και φράουλες.

 Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα του χειροποίητου με τα τυποποιημένα;

Σαφώς ένα χειροποίητο, σπιτικό γλυκό είναι πιο υγιεινό, πιο ελαφρύ και λιγότερο γλυκό από τα τυποποιημένα, που περιέχουν υψηλά ποσοστά γλυκαντικών ουσιών και συντηρητικών, για να αυξηθεί η διάρκεια ζωής του προϊόντος. Από την άλλη, η χρήση άριστων υλικών σε ένα χειροποίητο γλυκό, οδηγεί σε μια υψηλότερη τιμή μη ανταγωνιστική σε σύγκριση με τα τυποποιημένα. Ετσι το πλεονέκτημα, μπορεί να αποβεί για κάποιους μειονέκτημα.

Ποιά είναι η γνώμη σας για την τελευταία τάση , τη χρήση της στέβια ως γλυκαντικό;

Εμείς δεν την χρησιμοποιούμε στα γλυκά μας διότι αφενός  δεν έχουμε παρατηρήσει μεγάλη ζήτηση από τους πελάτες μας, αφετέρου δε αλλοιώνει την γεύση των γλυκών. Προτιμούμε λοιπόν να γλυκαίνουμε τον κόσμο με τον παραδοσιακό τρόπο.

Η πιο περίεργη παραγγελία που έχετε δεχθεί;

Να ετοιμάσουμε μία λέμον πάϊ με ζύμη κέϊκ αντί για τάρτα, κρέμα λεμονιού χωρίς αυγά και φυτική κρέμα γάλακτος, αντί για μαρέγκα. Φυσικά την αρνηθήκαμε και συμβουλέψαμε την πελάτισά μας να ετοιμάσει μία δροσερή φρουτοσαλάτα.

Το πιο κολακευτικό σχόλιο;

Η ζήτηση της λέμον πάϊ από την Θεσσαλονίκη μέχρι το Ηράκλειο Κρήτης. Αλλά σε καθημερινή βάση, εισπράτουμε την εμπιστοσύνη, την αγάπη και τα καλά λόγια των πελατών μας.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Επενδύουμε δυναμικά στον χώρο της βάπτισης και του γάμου, ένα τομέα που ξεκινήσαμε σχετικά  πρόσφατα και  επεκτείνουμε την παρουσία μας και το brand name μέσω της μεθόδου franchise.


 

 

 

 

Χαρ.Τρικούπη & Στροφυλίου (εμπορικό κέντρο Ερυθραίας)

Ν. Ερυθραία

Ν. Ερυθραία

Τηλ.: 210 6250 237

email : niktzaferis@gmail.com

 


 

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο